Dobrodošli na CZSS-Krapina   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na CZSS-Krapina Powered By GSpeech

Naknada za troškove stanovanja

Kategorija: Česta pitanja Objavljeno: Nedjelja, 22 Listopad 2017 Napisao/la Administrator

(1) Troškovi stanovanja u smislu Zakona o socijalnoj skrbi odnose se na najamninu, komunalne naknade, električnu energiju, plin, grijanje, vodu, odvodnju i druge troškove stanovanja u skladu s posebnim propisima.

(2) Pravo na naknadu za troškove stanovanja priznaje se korisniku zajamčene  minimalne naknade.
(3) Pravo na naknadu za troškove stanovanja priznaje jedinica lokalne samouprave,  odnosno Grad Zagreb do iznosa polovice iznosa zajamčene minimalne naknade  priznate samcu, odnosno kućanstvu utvrđene prema članku 30. stavcima 1. i 2. Zakona  o socijalnoj skrbi.


(1) Jedinica lokalne samouprave, odnosno Grad Zagreb može odobriti naknadu za  troškove stanovanja i do iznosa sredstava iz članka 30. stavaka 1. i 2. Zakona o  socijalnoj skrbi kada se po mišljenju centra za socijalnu skrb samo na taj način može  izbjeći odvajanje djece od roditelja.
(2) Naknada za troškove stanovanja može se odobriti u novcu izravno korisniku ili na  način da jedinica lokalne samouprave, odnosno Grad Zagreb djelomično ili u cijelosti  plati račun izravno ovlaštenoj pravnoj ili fizičkoj osobi koja je izvršila uslugu.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech